Pagina's

donderdag 19 september 2013

Dekens, plaids etc

Het koude weer komt er aan. Nu ben ik wel een voorstander van de zon maar wanneer ik toch weet dat het nog lang duurt eer deze weer gaat schijnen maken we het behaaglijk in huis. Zo deed ik veel ideeën op hier
en kwam ik via haar op dit leuke idee. Het is een heerlijk deken en eigenlijk zo af.


Wat je doet is haken met 3 garens tegelijk. Ik pakte neon roze, groen en wit (deze had ik nog volop) en haakte er vrolijk op los met haaknaald 12. Het zijn eigenlijk allemaal vaste. Heerlijk wanneer je een "snel" project wilt hebben.
Dochter-lief maakt er gretig gebruik van zeker nu de kou weer opkomt.

***

Al geruime tijd lagen er ook vele stofjes van Amy Butler op mij te wachten. Het idee was er om een lapjesdeken van te maken. Maar dan eentje waar je met minstens 3en op kunt liggen. Dus zat ik avonden lapjes te knippen totdat ik de 203 had bereikt.


Ik naaide ze allemaal aan elkaar in willekeurige volgorde en er ontstond een deken van 2m x 2m. Tijdens het naaien kan ik zo blij worden van al die kleuren op de stofjes en die patronen echt zo mooi.
Uiteindelijk heb ik er wattine tegen aan gezet en nu ligt het te wachten op een mooie achterkant omdat ik er nog niet uit ben wat ik er tegen aan ga zetten.


Fleece gaat het niet worden, het moet afwasbaar en makkelijk zijn....ideeën zijn welkom ; )
Ondertussen maar begonnen met een kanten randje te haken wat ik straks er tussen ga zetten voor de afwerking. Ook dit idee kwam via hier en leidde mij naar hier .

Het randje is gehaakt met haaknaald 1.25      Dus voorlopig haak ik nog even door totdat ik de juiste stof heb gevonden voor de achterkant van mijn plaid. Kan niet wachten totdat we straks heerlijk met ons allen onder het dekentje weg kunnen kruipen.

***

Laat de winter maar starten wij zijn er klaar voor, jij ook?


5 opmerkingen:

 1. OOOOH Prachtig zo'n grote deken van allemaal vierkantjes! Ik wou dat ik het kon! Ziet er ook heel netjes uit. Je hebt er geweldige stofjes voor gekozen, dit wordt een deken die herinneringen gaat opbouwen, eentje die generaties lang in de familie blijft. Een pronkstuk. Succes nog met de afwerking. Het bed met de kussens en de gehaakte deken is ook mooi (en lekker warm!) Groetjes Talitha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat een geweldige deken en dat randje, prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi dekentje haakte je.... Je bent mijn 500ste volgertje! PROFICIAT, ik zet je binnenkort in de kijker op mijn blog, zo maar!
  Groetjes Sofie http://lekkerbekkenmaar.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk dat plaid met 3 draden! echt gaaf! Groetjes Lisanne

  draad en praat

  BeantwoordenVerwijderen